K cennému kovu chyběl krůček

19.10.2015 10:28

Nedělní ráno přivítalo hráče mlhou a drobným mrholením. Teplota maličko nad nulou. Čtvrtfinálový zápas proti Mostu začínáme na pálce a odpaly jsou eliminovány auty polařů. Adam Bočánek odvádí na prkně skvělou práci a do druhé směny jdeme bez doběhů. Ve druhé nám soupeř dává dvakrát metu. Adam stahuje první bod na passball a Pája Švec je díky singlu Víti Besenyho také doma. Bóča opět nuluje pálku soupeře. Ve třetí Ony bere metu zdarma, krade druhou a Páťa ho posílá singlem domů. Vedeme 3:0 a pole s Adamem opět nuluje Painbustery. Ve čtvrté směně snižují sólo homerunem na 3:1, pátá bez bodů. Rozhodující směna začíná singlem Adama na sedmičku. Poté přichází sólo pro Jáchyma Janouška. Nejprve foulballem ke trojce posune celé obranné pole doleva, aby pak  krásným linedrivem do opozitu posílá míč do druhého kouta na in the park Homerun. Vítězné dva body, soupeř už jen stačí korigovat dvěma sólo homeruny na konečných 5:3. Jsme v semifinále.

Nesmyslný program finále, kdy závěrečný den hrají týmy tři utkání po sobě nás vede k nasazení střídačky proti suverénům ligy z Havlíčkova Brodu a soustředění se na zápas o bronz. Hroši nám nakládají 16 kousků a my máme hodinu na odpočinek k zápasu o vysněnou medaili.

Poslední zápas sezóny hrajeme proti domácím Joudrs, s kterými jsme sezónu zahájili na kvalifikaci, a kteří se překvapivě dostali do boje o medaile. A začínáme skvěle, darované mety spolu s odpaly otáčejí lineup a po první pálce vedeme 7:0. Bohužel euforie z vedení a nervozita z možného vítězství přináší menší soustředění v poli, chyby a snížení na 7:5. Druhá směna pak přináší zmar, soupěř hnaný zaplněnou tribunou 12x dobíhá, kupíme chybu za chybou a bohužel už se nedokážeme vrátit do utkání. Zápas končí po 4. směně a pro nás je to obrovské zklamání. Jedna nepovedená směna stála tým medaili, v kterou jsme tolik věřili. Míč je kulatý a stává se to.

Nezbývá než pogratulovat Joudrs k bronzu, jmenovcům z Havlíčkova Brodu k titulu a Břeclavi k finálové účasti.

Děkujeme kadetům za skvělou reprezentaci Hladových Hrochů po celou sezónu a potvrzení toho, že Extraliga ke Kozskému potoku letos jednoznačně patřila. Hlavu vzhůru a na medaili to dáme o kategorii výš.

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.