Mistři Evropy dovezli zlato ke Kozskáči

31.07.2017 18:18

Čas prázdnin patří v české softbalové kotlině Baťovu poháru , ale taky reprezentace všech kategorií hrají své evropské a světové šampionáty. Hroši měli letos 5 želízek v ohni a jen Patrik Malovaný se o fous nevešel do užšího juniorského výběru. Barry Řízek, který se vzdal mužské fastpitchové reprezentace, aby pomohl mladé Hrochy dostat z druhé ligy do nejvyšší soutěže odjel obhajovat stříbrnou medaili na evropský šampionát do Sofie. Český tým medailové ambice nepotvrdil a po zranění dvou klíčových hráčů nepostoupil do playoff a obsadil konečné páté místo. 

Hroši Pavel Švec , Adam Bočánek a Ondřej Kouba reprezentovali českou republiku na ME U16 a U19, které proběhlo v Praze na hřišti Joudrs. V obouch kategoriích čeští hráči dominovali, turnajem prošli bez jediné porážky a v sobotním finálovém podvečeru si i naši zástupci mohli na krk pověsit zlaté evropské medaile. Adam Bočánek pak finálovou účast okořenil homerunem a doběhl pro vítězný bod národního týmu. 

Třetí červencový víkend pak patřil dalšímu ročníku Baťova poháru o Ševcovské kopyto. Letos dorazilo do Sezimova Ústí 10 týmů,které odehráli porci 30 zápasů na hřistích na Komoře a u Kozského potoka. Vítěžství obhájili borci z Fulleros Praha, kteří ve finále zdolali překvapení turnaje Povaleče též z Prahy. Třetí místo obsadil domácí A tým. Baťův pohár je každoročně příležitostí i k setkání bývalích hráčů a hráček domácího klubu. I letos byla hojná účast a bylo vidět, že softball se nezapomíná. Old stars obsadili velice pěkné 7. místo a více jak umístění potěšila účast více jak 20 hráčů a hráček.

Léto u Kozského potoka pokračuje soustředěním mládežnických týmů, kdy se po domácích postupně vystřídají Radotín, Kotlářka a dva tými Spectra Praha. Poslední srpnový týden pak poladí formu A tým, který bude v září bojovat o postup do playoff druhé ligy.

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.