Muži splnili povinnost

04.09.2017 15:17

První zářijový víkend pokračovala 2. liga a domácí Hroši měli po špatném konci jara nůž na krku. Pokud chtěli zůstat ve hře o playoff , museli bezpodmínečně víkend odehrát bez porážky. Navíc byli oslabeni o juniorské reprezentanty Bočánka a Švece, kteří se účastnili prestižního Super Cupu v Holandsku a operovaného catchera Koubu. 

Prvním soupeřem byli PV Praha, které neprožívají letos povedenou sezonu. Na prkně se jim postavil Martin Hudeček. Úvod zápasu patřil domácím, kdy veterán Devera  obsadil první metu a Řízek dlouhým odpalem poslal vizitku novým majitelům parcely nad hřištěm. Domácí otočili celý line up a 5 body udali ráz utkání. Hosté bojovali s dobrým nadhozem domácích a když už se dostali k odpalu, pole bylo bezchybné. Třetí směna byla kopií první, jen homerun Řízka nedoletěl až na parcelu. Zápas byl ukončen rozdílem po 5 směně za stavu 13:1. Druhý zápas byl v půlce první směny odložen pro hustý déšť a dohrával se v neděli v podvečer.

Nědělní ráno začalo sušením hřiště a přivítali jsme Radotínský sportovní klub, loňské účastníky Extraligy. V jarních zápasech jsme po velkém boji 2 zvítězili a velký boj jsme očekávali i nyní. Na prkno se postavil Michal Ficza a soupeři nedovolil ani bod. Domácí se po úvodních chybách na metách, kdy se nechali zbytečně vyautovat uklidnili a ve třetí směně zabrali. Benjamínek Štrouf singlem načal soupeře , aby pak hrajíci kouč Boháček triplem stáhnul běžce a upravil na 5:0. Domácí měli zápas pod kontrolou, postupně navršovali skóre, aby zápas ukončili rozdílem 11:0 po šesté směně. 

Pod vlivem prvního zápasu nasadil kouč Boháček do odvety všechny kadety a juniory, aby získali ligové ostruhy. Na prkno se postavil Patrik Malovaný a dvě směny držel vyrovnaný stav. Ve třetí hosté přitlačili na pilu a po několika chybách v poli bylo scóre 0:6. Následovalo rychlé střídání , mládí šlo na lavičku a začala stíhací jízda.V téže směně domácí snížili na 3:6 a Michal Ficsa na nadhozu výrazně pomáhal obraně. Do šesté směny šli domácí za stavu 4:6. Nejprve hosté darovali metu Ficzovi a pak zafungovala spolupráce ze soboty. Devera hitem posunul běžce na třetí metu a Barry Řízek homerunem otočil stav na 7:6 pro domácí. V dohrávce se pak ukázal novopečený mistr Evropy Švec perfektním chycením ve skluzu a Michal Ficza na prkně vyautoval poslední dva pálkaře. Domácí tak vybojovali i třetí body víkendu.

K dohrávce sobotního odloženého utkání pak v neděli v podvečer dorazili PV Praha. Značně unaveni a s malou motivací  zápas domácím značně usnadnili  a ti si došli pro vítěztví   12:2 po pěti směnách.

4 výhrami Hroši oživili šance na play off a třetí zářijový víkend si to rozdají v přímém souboji s Havlíčkobrodskými jmenovci.

   

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.