Nadstavbu zahájili Hladoví Hroši jednou výhrou a třemi prohrami

11.08.2020 16:05

Pokračování mužské extraligy nabídl právě skončený víkend. Pokud bychom chtěli pomýšlet na udržení bez baráže o sestup, museli bychom bezpodmínečně začít vítězit. Bohužel ani jeden ze sobotních zápasů se vyhrát nepodařilo a jedna výhra proti Joudrs posílá naše naděje na umístění lepší než deváté místo pouze do kategorie teoretických.

 

Hladoví Hroši – Radotín Tunnellers 2:3, 6:7 (v 8. směně)

První utkání je pevně v rukou nadhazovačů. V šesté směně ale soupeř třikrát boduje směsicí odpalů a našich chyb. My kontrujeme hned v dohrávce homerunem Řízka a v sedmé směně vykřesá naději triplem a doběhem Pavolka. Bohužel další bod už nedotáhneme.

Druhý zápas začínáme lépe. Hned v první směně jdeme do vedení 2:0 po odpalech Řízka, Bočánka a Švece. Pak přichází asi nejdůležitější situace zápasu, kdy se nám několikrát nepodaří skórovat proti soupeřovu slabšímu nadhazovači. Radotín v půlce zápasu srovná, ale my odskočíme po páté směně na 6:3. Ani to nám však nestačí. Nedisciplinovanost na metách, v pálkařském boxu a v poli dovolí soupeři vyrovnat a jdeme do tiebreaku. Až při dvou autech soupeř skóruje po nechyceném nadhozu a následné skrumáži u domácí mety. Nám jde sice v dohrávce začátek line-upu, ale ani jeden z pálkařů nestáhne běžce z druhé mety – a tím pádem i podruhé prohráváme.

Obě prohry byly dosti nešťastné, protože jsme ani v jednom zápase nebyli ti horší. Bohužel opět jsme prohráli kvůli tomu, že uděláme příliš mnoho chyb v obraně a v důležitých chvílích nestáhneme v útoku potřebné body. Škoda.

 

Hladoví Hroši – Joudrs Praha 7:5, 1:8

V prvním utkání ve Svoboda Parku jsme předvedli jeden z našich nejlepších výkonů v sezoně a zaslouženě jsme zvítězili. Po pěti směnách bylo skóre 1:1, kdy své týmy drželi na nadhozu Jonáš Mach a Adam Bočánek. V šestce dvakrát bodujeme po metě zdarma Bočánka, doublu Pavolky a singlu Kouby. A v sedmičce bodujeme hned čtyřikrát, kdy postupně dobíhají Bajer, Kalina, Řízek a Bočánek. Soupeř ještě v dohrávce zatlačí, ale naši druhou výhru v soutěži už nám nevezme.

V obrovském vedru panujícím celý víkend jdeme do posledního zápasu. Nadhazovači drží své týmy a body padají jen ve třetí směně. Na naší straně jeden v podání Kaliny, avšak na straně Joudrs hned čtyři body díky několika tvrdým odpalům. V šesté směně přichází rychlý konec díky homerunu jedné z posil pražského týmu před sezonou.

 

Pokud bychom předvedli výkon z nedělního prvního zápasu i v sobotu, minimálně na jednu výhru by to stačilo. Bohužel na to už se historie neptá. Před posledními dvěma víkendy má Spectrum Praha a Joudrs 8 výher, Radotín 6 a my 2.

Extraliga pokračuje víkendem 22.–23. 8., kdy zavítáme do Radotína a na Spectrum. Mezitím ale pokračují i mládežnické soutěže. Junioři jedou již tento víkend do Prahy na Tempo a žáci odehrají turnaj v domácím prostředí.

 

Jan Čech

 

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.