O prodlouženém víkendu se mužům nedařilo, všech šest zápasů prohráli

09.07.2020 15:27

Sobota, neděle a pondělí. Každý den jeden dvojzápas. To bylo menu servírované poprvé v historii na hřišti v Sezimově Ústí. Výsledkově se sice nedařilo, nicméně výkony, minimálně z hlediska hry v útoku, se postupně zlepšovaly.

Hladoví Hroši – Joudrs Praha 0:8, 1:11

Před prvním utkáním probíhá krátký slavnostní ceremoniál, tři slavnostní nadhozy a jdeme na to. Ve třech směnách se nic zvláštního nestane. Až ve čtvrté dostáváme dvoubodový homerun a soupeř jde do vedení. Bohužel naše hra v útoku je slaboučká, a když v poslední směně přidá soupeř pět doběhů, je vyřešeno.

Vzápětí po skončení utkání si premiéru odbudou Pavel Švec a Michal Pavolka – dopingová kontrola.

Do druhého utkání vstupujeme lépe a hned v první směně skórujeme po odpalech Řízka a Kouby. To je ale tak všechno, co do konce zápasu předvedeme. Soupeř pálí téměř do všeho, co naši nadhazovači nadhodí, a zápas končí předčasně po čtvrté směně.

Hladoví Hroši – Beavers Chomutov 0:11, 1:9

Výsledky sice podobné jako v sobotu, ale hra v útoku diametrálně odlišná. Už to nejsou starty na pálce, za které bychom se měli stydět. Chomutov vede ligu a tomu odpovídala i převaha na hřišti v obou zápasech. Ve druhém zápase jsme sice brzy srovnali, ale ukázala se převaha severočeského týmu v útoku.

Hladoví Hroši – Tempo Praha 6:9, 6:15

Jestliže jsem psal, že Chomutov vede ligu, za normálních okolností by ji vedlo Tempo. V nekompletní tabulce mají pouze dvě prohry, ale chybí jim odehrát některá utkání. Extrémně silný útok Tempa, v současné době asi nejlepší v soutěži, navíc podpořený dobře házejícím Markem Joskou, nás sice dvakrát přepálil, ale odehráli jsme si, troufnu říci, naše nejlepší zápasy, alespoň co do útoku.

Tempo jde v prvním utkání v první směně do vedení, ale my hned srovnáme po triplu Řízka a nechyceném nadhozu. Pak sice narůstají počty bodů pouze u soupeře, ale konec zápasu patří nám. Na mladíka Koubka odvrátíme nejprve konec zápasu v páté směně a v šesté Adam Bočánek tříbodovým homerunem trochu znervózní soupeře. Víc se nepodaří, ale i tak je náš výkon velice dobrý.

V druhém utkání je skóre 2:1 pro soupeře až do divoké čtvrté směny. V té konec našeho line-upu (bratři Kalinové a Malovaný) naplní mety a Řízek je triplem stáhne pro tři body. Vzápětí pálí totéž Bočánek a soupeř vrací na nadhoz Josku. Toho přivítá Švec další ránou a vedeme 6:2. Bohužel místo udržení náskoku přichází malinké chybičky, a především tvrdé odpaly z pálek soupeře. V dalších třech směnách dostaneme 13 bodů včetně čtyř homerunů, přičemž poslední z pálky Marka Josky ukončuje zápas.

Sestava: Malovaný, Bočánek, Hudeček, Řízek, Kouba, Štrouf, Pavolka, Hanzal, Bajer, Švec, Kalina J., Kalina V., Káš, Novák, Čížek.

Prodloužený víkend nabídl divákům na domácím hřišti hned šest utkání, přičemž ti, co přišli v pondělí, určitě nemuseli litovat. Pro nás bude nyní důležité se dobře připravit na nadstavbu, která začne druhý víkend v srpnu.

Ještě předtím je ale potřeba nějaké zápasy odehrát, ať už v mužské soutěži, nebo v juniorské. A právě soutěž do 20 let pokračuje příští víkend v Kadani. Další zápasy jsou na programu o týden později. Na domácím hřišti budeme hostit v pátek 17. 7. od 16 a 18 hodin v odložených zápasech Hrochy z Havlíčkova Brodu s nejlepším evropským nadhazovačem Michalem Holobrádkem. Poté pocestujeme v sobotu do Mostu a v neděli 19. 7. do Ledenic proti místním Žralokům. Základní část poté uzavřeme 25. 7. na pražském Spectru.

Jan Čech

Další fotografie z prodlouženého víkendu naleznete zde a zde

KE STAŽENÍ:

 

Nebyly nalezeny žádné záznamy.